Vajon miért?

Láttam egy olyan álláshirdetést a mai napon, amiről úgy gondoltam, hogy talán érdemes egy kicsit körüljárni a témát. Legalábbis nekem mindenképpen lennének kérdéseim a hirdetés feladójához. A hirdetés bolti eladót keresett motoros ruházatot forgalmazó boltba.

Számomra teljesen érthetetlen módon az elvárások között szerepelt, hogy az ideális jelöltnek magának is motorosnak kell lennie, vagy legalábbis rendelkeznie kell releváns motoros tapasztalattal. Érdekes módon a többi ilyen témájú álláshirdetéssel ellentétben a szakképzettség vagy a bolti eladói tapasztalat nem volt feltétel, sőt, még az előnyök között sem volt feltüntetve.

Most akkor kérdem én, miért kell, hogy valakinek motoros tapasztalata legyen ahhoz, hogy ruhákat és védőfelszerelést adjon el a vásárlóknak. Nem tartom valós érvnek azt, hogy aki ennek híján van, az ne tudná megtanulni egy átlagos próbaidő vagy betanulási szakasz alatt azt, amit ezekről a ruhákról tudni kell és érdemes. Szerintem sokkal indokoltabb elvárás lenne a bolt vezetői részéről, ha szakképesítést vagy tapasztalatot várna el a jelöltektől, esetleg a józan paraszti ész meglétét, hogy a szükséges információkat képes legyen befogadni és megérteni a speciális ruhadarabokkal kapcsolatban.

Egyre inkább azon gondolkodom, hogy ezeket a kérdéseket egy e-mail formájában fel is teszem a hirdetőnek. Ha így döntök, akkor természetesen közzéteszem majd a válaszokat is!