Új munka de nem itthon, az ausztriai munka

Már régóta ugyan abba a megszokott edző terembe járok. Emlékszem, amilyen nehezen indultam neki, most ugyan olyan nehezen tudnám abba hagyni.

Az elszántság

Nem is tudom megmondani neked, hogy mennyi időbe telt, mire elszántam magamat, hogy igen is kimozduljak otthonról. Nem azért, mert nincs rá lehetőségem, hanem csak valami hiányzott. Te voltál már így, érezted már ezt? Azt, amikor persze mennék, de minden más fontosabb, most éppen valamit meg kell csinálni, vagy a gyerekért kell menni, vagy munkába…sorolhatnám a számos indokot, hogy miért ne induljunk neki. A másik nagy probléma, hogy egy nő azt gondolom, magával foglalkozik legutoljára, a napi szintű foglalatosságot illetően. Hiszen fontosabb, hogy főzzek a páromnak, vagy éppen a gyerekekkel van valami, vagy a munkahelyen adódott valami amiért nem jött össze a dolog.

Nincs más, ez így nem mehet tovább. Muszáj rászánni magunkat, és nemet mondani minden másra, és csak magunkra figyelni. Nem érdemlünk meg hetente 2 vagy 3 órát saját magunkra?. Ez azért elgondolkodtató nem? Minden más fontos, de ha mi nem vagyunk, akkor azok sem lesznek megoldva. Tehát hölgyeim igen is menjünk el, és foglalkozzunk magunkkal, kapcsolódjunk ki, relaxáljunk, mindegy, csak magunkkal foglalkozzunk, hiszen ennyit megérdemlünk.

A mozgás

A mozgás kulcsfontosságú az életünkben. Mindegy ki milyen formában űzi, a lényeg, hogy annyi mindig meglegyen, amennyi szükséges. Ha tehetjük tegyük le az autót, és sétáljunk el a boltba, persze nem a nagybevásárláskor, mert akkor mindjárt már cipekedhetünk is, és az nem biztos, hogy annyira jó hatással lenne magunkra.

Keressük meg, a számunkra legmegfelelőbbet. Van aki fut rendszeresen, van aki konditerembe jár, de olyan ismerősöm is van, aki úszni jár hetente két alkalommal, a kora reggeli órákban. Ez most nyáron azért könnyű, mert bővülnek a helyszínek, hiszen a szabad strandok, kinti medencék várnak bennünket.

Csak akarni kell! Tehát ha már tudjuk, hogy mit is szeretnénk, akkor induljunk el.

Mindenki megtalálja a neki valót

Én világ életemben sportoltam. Sőt, szerettem volna sport karriert is, de az élet közbeszólt.

Már általános iskolában futottam, atletizáltam, és kézilabdáztam. Elég intenzív belly-2354_640gyerek voltam. Általános iskola felső tagozatának a hatodik vagy hetedik osztálya környékén, már csak a kézilabda, és a futás maradt, persze az utóbbi nem volt olyan intenzív mint az előbbi.

Aztán amikor férjhez mentem, és megszülettek a gyerekek, mindenre volt időm, csak magamra nem, de ezt említettem feljebb.

Az én sportom

Egész na egy bezárt irodában ülök, így amikor kiszabadulok, repesek a boldogságtól. Főleg most, hogy meleg is van, és hogy nem kell korán bemenni, hiszen még este 8 órakor világos van. Így sokkal több idő marad arra, hogy kimozduljak. Ha nem szeretném, hogy ellustuljak, mindenképpen szükséges is. Tehát hetente két alkalommal, de ha meg tudom oldani, akkor három is. Én a konditerem mellett döntöttem, mert ez van a legközelebb, és itt tudom a megfelelő szakember segítségével a legtöbb izmomat megmozgatni. Persze az elején elég frusztráló volt, de mára már természetes.

A kezdetek

Minden kezdet nehéz, ez itt is így van. Mi az én titkom? Ha elmesélem, el sem fogjátok hinni. Én úgy indultam neki, hogy hosszas tépelődés után, a barátnőm lepett meg egy pár órás bérlettel az egyik közeli terembe. Gondolhatjátok, mennyire örültem neki, de mentségére szolgáljon, hogy ő is ide jár, és szuper dolgok vannak. Több minden van egy helyen. Ha akarom, akkor a kondi gépek valamelyikét használom, előre megbeszélt feladatok alapján. Végül persze beadtam a derekamat. Az első 10 alkalom, nagyon gyötrelmes volt, már rég feladtam volna, ha egyedül megyek.

Most kicsit el vagyok keseredve, mert az egyik segítőm elvállalt egy ausztriai munka felkérést, így hamarosan elmegy tőlünk. Persze megígérte, hogy a leendő edzőmmel mindenképpen találkozik majd, és megbeszélik a dolgokat.

Még nem a megfelelő a testem, de már jó irányba haladok. nem akarok kockákat a hasamra, mér régóta, de ha már én jól érzem magam a bőrömben akkor az felemelő érzés.