Nagy félelem, hogy telefon nélkül marad az ember

Korunk egyik legjobb találmánya a mobiltelefon. Annyira, gyorsan lett igény rá, hogy kevesebb, mint 20 év alatt, az emberiség azon részének, akik fejlettebb országokban élnek, legalább 90 százalékának biztosan van legalább 1, ha nem több darab telefonja. Ez annyira felgyorsította az információ áramlását, hogy nélkülözhetetlen eszközzé vált mára, és ha éppen energiaszintje miatt már nem tudjuk használni, többen kétségbe esnek. Egy népfüggőség lett a hordozható kis kütyü, miközben valaki presztízskérdést csinál belőle, és kizárólag csak a legmodernebb technológiákat hajlandó birtokolni. Pedig az alapfunkció ugyan olyan, mint a legelső modelleknél, talán a hang minősége változott sokat, de önmagában ugyan az a lényege, viszont rengeteg olyan tulajdonsággal is felszerelték a mai okostelefonokat, amik az embert teszik butákká, mert nincs szükség az agyunk, vagy éppen a memóriánk használatára.

Az pedig megint egy másik kérdés, hogy az esztétikailag sérült, de amúgy kifogástalanul működő készülékeket az ember inkább eldobja és veszik kárba, mint hogy megjavíttatná. Pedig van erre számos lehetőség, hogy kicsit kopott, karcos, törött kijelzős telefonokat újjá varázsoljuk. A mobil szervizek pont ezért jöttek létre, hogy kikerüljük a kapitalista fogyasztói borzalmat. Töredékáron lehet már LG-től kezdve, Huawei készülékeken keresztül egész az almás termékek készülékeit is megjavíttatni, ahelyett, hogy újat vennénk. Xperia szerviz is rendelkezésünkre áll, ha netán sony telefonunk lenne, de nem csak márka szervizek léteznek, hanem nagyon sok független, profi műhely is. A telefon szakik manapság már annyira otthon vannak a témában, hogy nem csak egy márkához értenek, hanem többhöz is, ezért is jönnek létre olyan szolgáltatások, amik törött kijelzővel rendelkező telefonodat, egyszerűen és nagyszerűen javítják meg. A telefonkijelzo.hu is egy ilyen szolgáltatással bír, ahol az embernek nem kell semmit csinálnia ahhoz, hogy megrongálódott készüléke újra, kifogástalan állapotba kerüljön! Csupán meg kell téríteni a szolgáltatás teljesen korrekt árát és várni türelemmel 8-10 napot.

Otthonról megjavíttatni a hibás készüléket, igen már itt tartunk. 15 éve nem gondolta volna az átlag fogyasztó, hogy a 15 nevet képes tároló telefonja, a jövőben az élete része lesz és az egész világ elérhetővé válik számára.

Ennek viszont vannak hátrányai is, hiszen a felgyorsult információáramlás miatt, mindenhez, szinte bárhol és azonnal hozzájuthatunk, ezért az értékrendünk torzult és sok mindent nem becsülünk meg annyira. Az emberi kapcsolatokra is rányomta a bélyegét, hogy mindenkit azonnal utol tudunk érni, így például sok ember képtelen kimászni régi rossz kapcsolatából. összegezve a telefonok ugyan annyira hasznosak, mint amennyire kártékonyak az emberi értékekre.

Akárhogy is, ha már nélkülözhetetlen számunkra a telefon és megsérül, ne cseréljük le, hanem forduljunk egy szervizhez, ahol megjavítják, és utána addig tudjuk használni amíg tényleg tönkre nem megy.