Minőségi szerszám Rothenberger 

Miért fontos, hogy jó szerszámmal dolgozzunk? Számos példát fel tudnánk sorolni az miatt, hogy miért fontos a minőség.

Persze nem csak a szerszámokra igaz ez, hanem minden másra is.

A minőség fontossága

Sokan gondolják azt, hogy minek vegyenek drága szerszámokat, ha tool-700750_640van belőle olcsóbb is. De mindig beigazolódik, hogy olcsó húsnak híg a leve. Számos alkalommal már velünk is előfordult, hogy vásároltunk valami olcsót, örültem neki, és amikor használni kellett kiderült, hogy semmire sem jó.

Emlékszem, egyszer vásároltam egy konyhai készletet. Minden féle volt benne, pont ezért is rendelte meg az interneten. Jónak is tűnt, az árával együtt. Öt, vagy hat részes készlet volt, tartalmazott hámozót, két félét, meg még valami mást is, de már nem emlékszem, és fokhagyma nyomót. Amúgy sem a kedvenc elfoglaltságom a fokhagyma pucolása, nemhogy még a nyomó elmosása. Te szeretsz fokhagymát pucolni? Na a nyomó elmosása megint egy külön kategória, de most nem ez a fontos. A lényeg, hogy akkor egyszer próbáltam meg használni a nyomót, és nem tudtam vele átpasszírozni! Hogy miért? Mert annyira gagyi volt, hogy elhajlott a nyele a kemény fokhagymától. nevetséges igaz? Én is azt gondoltam akkor.

Persze időről időre mindig megpróbáljuk az újat, az olcsóbbat, vagy a jobbat, de mindig rájövök, hogy jobb a megszokottnál maradni, és a beváltnál.

A minőség garancia

A párom egy építési vállalkozónál dolgozik. Már pár éve ott van, és elég jól is megy a cég. Sok munkájuk van, oly annyira, hogy odáig nem jutnak el, hogy levegőt vegyenek. Persze ez az időszak ilyenkor a legforgalmasabb ebben a szakmában. Ilyenkor kell megfogni a munkát, és elvállalni mindent, hiszen, ki tudja, hogy mit fog hozni majd a tél?.

A főnökség itt is nemrégen invitált be új szerszámokba. A meglévők már nem elegek, hiszen nem csak egy helyen dolgoznak, hanem van, hogy csapatokra vannak osztva. A munkától függően, kisebb nagyobb létszámfővel dolgoznak. Persze ez azt is jelentette, hogy befektetésre is szükség van, az ő esetükben, új szerszámokra. Ő arra esküszik, hogy minőségi szerszámot kell venni, mert az évekig megmarad, és használható is. Most költött el pár száz ezer forintot, Rothenberger szerszámok vásárlására. Hogy milyenek ezek a szerszámok? Annyira én sem tudom, csak azt, hogy profi csőszerelő kéziszerszámaik vannak, és hogy neki ilyenjei vannak.

Persze ezt is a párom mesélte, mert ő intézte a beszerzést. Ő amolyan mindenes, persze a jó értelemben, mert műszakvezető is egyben.

Lehet, hogy sajnálunk kiadni nagyobb összeget szerszámokra, vagy bármi másra, de hidd el, megéri a minőséget választani bármiben. Hiszen a minőség olykor védjegyet is jelent. Vállalják a garanciát, és azt gondolom, nem véletlenül. Hiszen gondoljunk csak bele, be merne vállalni olykor egy-egy cég több év garanciát, ha nem bízna a minőségében? Gondoljunk csak bele, hol érné az meg nekik, ha tömegével vinnék vissza a vásárolt dolgokat, akár cserére, vagy javításra? Sehol nem érné meg, mert az anyagi csőd lenne egy jól menő cég számár is.

Míg az olcsó dolgokra sok esetben csak 3 napos garancia van. Vajon véletlenül? Tehát, ezekből a tanulságokból, vagy éppen a sajt kárunkból kiindulva, mindenképpen igyekezzünk mindenben a minőségre törekedni.