Kinek kell ilyen állás?

Találtam valamelyik nap egy álláshirdetést, amit azóta sem tudok kiverni a fejemből. Megpróbálom hát kiírni… Bukósisak tesztelésre  keresnek embereket. Bár a továbbolvasás után azért világossá válik, hogy ezt nem a saját fejükön kell megtenni.

Legalábbis a törésteszteknél. Szóval nem törésteszt bábukat keresnek a hirdetésben, de akkor sem értem, hogy mit remélnek az álláshirdetés feladói. Nem hiszem, hogy egy ilyen álláslehetőség után csak úgy kapkodnának az emberek. Van a szövegben egy felsorolás, miszerint a szellőzés tesztelése és a zajteszt is része a feladatoknak. Ugyan nem vagyok motoros, de azt még én is tudom, hogy a szélzaj nagyon ártalmas és alattomos. Az ember észre sem veszi, hogy ami menet közben csak egy kicsit zavaró, az hosszútávon maradandó halláskárosodást is okozhat.

Szóval ezért kérdem én, hogy kinek kell egy ilyen állás. Mondjuk el tudom képzelni, hogy szélsőséges esetben valakinek ez az életmentő lehetőség. Bár azért azt nehezen hiszem el, hogy valaki ne találna ennél jobb lehetőséget…

Ráadásul nem is ajánlottak különösebben magas fizetést, ami esetleg kiszoríthatna a versenyből pár másik ajánlatot. Az kétségtelen, hogy az álláshirdetésekben megjelölt fizetések sokszor komolytalanok, és az ember szívesen nézné végig, ahogy az ezt meghatározó illető ennyi pénzből próbál boldogulni.