Hírolvasás közben megtaláltam, hogy honnan vegyek a motoros barátomnak ajándékot

Amikor egy barátnak kell, hogy ajándékot vegyünk, akkor nem számít, hogy mi mit gondolunk arról, aminek ő örülne, egyedül az számít, hogy neki tetsszen. Sokan, amikor ajándékot vásárolnak, akkor azt nézik, hogy ők mennyire örülnének annak, ha egy hasonló dolgot kapnának. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy az az illető is örülne neki, aki ténylegesen megkapja.

Én most épp, úgymond a fordított helyzetben vagyok. Az egyik barátunknak a társaságból születésnapja lesz, és nekem kellene megrendelnem az ajándékát. A többiekkel kitaláltuk, hogy közösen mit adunk neki, azonban a konkrét beszerzési feladat teljesen rám hárult. Az volt, legfőképpen a többiek ötlete, hogy vegyünk neki egy motoros kabátot. Nem tiltakoztam, mivel tényleg már évek óta motorozik, szóval biztos, hogy nagyon örülne egy újnak. A régi már amúgy is ütött-kopott. Én viszont egyáltalán nem vagyok oda a motorozásért.

Annyi rémhírt lehet hallani, illetve olvasni arról, hogy milyen balesetet szenvedtek a motorosok. Nem tudom, hogy ők nem figyelnek oda az utakon, vagy az autósok nem figyelnek oda rájuk. Különböző hírportálokon, különböző álláspontokat lehet látni. Nem is nagyon szerettem volna én ebbe belemenni soha, most viszont jobban utána olvastam a motorozásnak, hogy könnyebben találjak megfelelő ajándékot. Azt hiszem, hogy jobb, ha nem megyek bele abba, hogy mi mindent olvastam, mivel akkor szükséges lenne, hogy állást foglaljak valamelyik nézet mellett, azt pedig jobb, ha nem teszem.

A sok hírolvasásnak is meglett az eredménye, ugyanis találtam egy olyan oldalt, amely motoros felszerelést, motoros ruhákat mutat be, köztük motoros kabátokat is. Nagyon sokféle kabát van itt, de valami olyasmit kerestem, amely akár a hétköznapi viseletben is jól mutat. A mostani kabátját is felszokta venni akkor is, amikor nem ül fel a motorbiciklijére. Ebből az is következik, hogy a dzsekinek mennie kell a stílusához. Találtam is egy fekete bőrkabátot, amelyben könyök és vállvédő is található. Igaz, hogy ez leginkább a nyári időszakra ajánlott, de szerintem eddig úgysem volt külön nyári motoros kabátja.

Be vallom őszintén, és kissé drágának találtam a kabát árát, de így, hogy többen is pótolunk bele, így azért egy személynek nem kell akkora összeget belefektetnie ebbe. Nem is tudtam eddig, hogy ilyen sokba kerül egy jó felszerelés.

A rendelés során rájöttem, hogy fogalmam sincs arról, hogy mekkora méretű kabátot hord. Így megkértünk közülünk valakit, hogy cselesen derítse ki ezt az infót, úgy, hogy Laci még csak ne is sejtse, hogy neki készülünk ajándékot venni, nem is akármit. Mivel pont volt a méretéből a budapesti üzletükben, így nyugodt szívvel megrendelhettem. Láttam, hogy át lehet venni a terméket az üzletükben is, illetve házhoz is lehet szállítani. Úgy gondoltam, hogy inkább utána megyek, ugyanis nem tudom azt garantálni, hogy valaki otthon lesz, amikor jön a futár a csomaggal. Valamint majd ott helyben készpénzben kifizetem, hiszen még előtte össze kell, hogy szedjem a többiektől a pénzt, akik ugyanilyen formában fogják nekem átadni.

Amúgy nagyon egyszerű volt a rendelés folyamata, egy-két fontosabb adatot kellett megadnom magamról, a szállításról, és a számlázásról. Aztán majd ők értesítenek, hogy mikor mehetek átvenni a terméket.

Remélem, hogy Laci örülni fog a meglepetésének, hiszen tényleg sokat foglalkoztunk vele. Főleg én, hiszen még előtte annak is utána kellett járnom, hogy mitől jó egy ilyen kabát, valamint azt is meg kellett találnom, hogy honnan vegyem meg. Na de végül minden sikerült, már csak az ünneplés maradt hátra. Az biztos, hogy ha tetszeni fog neki, akkor nagyon sokat fogjuk rajta látni. Ha pedig nem, akkor többet nem veszünk neki ilyesmit, marad a hagyományos egy üveg bor megoldás.