Hirdetések, és az angol nyelvtanfolyamok

Elég nagy gondban voltam, a nyár elején, mert angol nyelvtanfolyamot kellett keresnem, és nyelvvizsgára kellett készülnöm. Te tettél már valamilyen nyelvből nyelvvizsgát?

A nyár

Nem igaz volt semmi különös tervem a nyara illetően, ami biztos volt, az a nyelvtanulás. Arra gondoltam még nyár elején, hogy a legjobb az lenne, ha elhelyezkednék valami olyan helyre ahol lehetőségem lenne gyakorolni, nyelvet hallani, beszélni. Persze igen nehéz ilyen helyet találni, ahol azért nem akarnak jól megszívatni, vagy épp hogy csak kifizetni.

A barátnőm is tavaly valami újságosnál, vagy képeslaposnál dolgozott Budapesten, és alig akarták tisztességesen kifizetni. Ezt soha nem értettem meg, ha egyszer bemegy, ott van, rendesen megdolgozik minden egyes forintért, akkor miért ilyenek a munkáltatók?

A munka keresés

Sokat gondolkodtam, mi is lenne az ideális munka, végül az újságok böngészése mellett döntöttem, hátha itt találok valami megfelelőt. Persze nem akartak annyira hemzsegni a hirdetések, mint én azt gondoltam. Nem mondom, hogy nem akadt egy kettő, de olyan ami nekem megfelelt volna, nem igazán. Nehogy azt gondoljátok, hogy finnyás vagyok, mert nem, csak 19 évesen, nem gondolom, hogy éjszaka kellene egyedül mászkálnom folyton, a mostani közbiztonság mellett.ice-cream-parlour-722000_640

Már annyi gond történt felénk is, és annyi rosszat hallani, hogy tényleg fél az ember.

Szóval az éjszakázás kilőve, így az összes pultos, vendéglátó hely kiesett.

Végül, azért nem maradtam munkahely nélkül, de nem az újságból találtam munkát.

A lakásunktól nem messze van egy kis cukrászda, oda szoktunk járni sütizni, és fagyizni. Persze nyáron aki teheti, a fagyit válassza, és nekik valami csúcs a fagylaltjuk. Na, a lényeg, hogy nyáron mindig nagyobb a forgalmuk, és mindig keresnek kisegítőt a hétvégére, vagy ha valami olyan alkalom van.

Amúgy is pont arra készültünk sétálni, gondoltam rákérdezek, hiszen nincs veszteni valóm. Még egy önéletrajzot is csúsztattam a táskámba, hogy ha úgy alakul, akkor legyen nálam.

A cukrászda

Mint írtam, már jól ismert hely, így nem volt semmi újdonság abban, hogy be kell menni, és beszélgetni a csajokkal, hiszen mindenkit ismertem.

Gyorsan rá is kérdeztem tőlük, és pont jókor, mert most akart volna a főnökasszony kitenni egy olyan táblát, hogy keresnek valakit. Meg is beszéltem a pultos csajokkal, hogy másnap bemegyek délelőtt, és akkor személyesen is meg tudom beszélni a dolgokat.

Alig vártam, hogy másnap legyen, és elteljen 24 óra. Persze anyám próbált csitítani, és nyugtatni, hogy maradjak már, és ne akarjak minden azonnal, de én csak azért is izgultam. Persze, szerencsés vagyok, mert a főnöknő, Anna is ismert már, igaz nem annyira közvetlenül, mint a többiek, hanem csak látásból, de azért mégsem úgy mentem oda, mint egy idegen.

Mindent meg is beszéltünk, hogy ha felvesz, mik a feltételek, hogyan kellene dolgoznom, és mi lenne a feladatom. Fel is vett, és meg is beszéltük még aznap, hogy másnap menjek be, egy próba munkára, majd a többiek mindent megmutatnak, és persze ha valami van, segítenek is.

Még az sem jelentett gondot Annának, hogy amikor majd kiderül, hogy mikor kezdődnek az angol nyelvtanfolyamok, az be kell egyeztetnem a munkaidőbe.

Egy szavam sem lehet, hiszen jó munkát találtam, és mindig kifizetnek rendesen.