Gyulladáscsökkentő rémségek

Az ember egészsége a legfontosabb, mert ha beteg vagy rokkant képtelen olyan minőségben ellátni a mindennapos szükségleteit, hogy ne tortúraként élje meg azokat. Ez a fajta élet nem a boldog élet és mit ér ez az egész emberi lét, ha nem azt, hogy kiélvezzük! Szerencsére sok féle antibiotikum, gyulladáscsökkentő, természetes és nem természetes gyógyszer segítik a szervezetünket abban, hogy mindig csúcsformába legyen. Sokan nem tartanak otthon gyógyszeres alapfelszerelést, ami nagy hiba, mert bármikor bekövetkezhet a baj és jó, ha az ember tud olyankor valamihez kapni. Legalább egy fájdalom, láz, gyulladáscsökkentő pirula legyen a szekrénybe, hogy a mezei megfázás vagy bármiegyéb egy vagy két napos vírus fertőzések tüneteit kicsit kezelni tudjuk. Ezek a készítmények már nem drágák és ha nem is életet, de élethelyzeteket tudnak megmenteni. Vizsga vagy egy fontos munkahelyi prezentáció előtt egy pirula és már is visszanyeri az ember a koncentrációját pár órára.

Egyik ismerősöm például, azért nem tart gyógyszert otthon, mert nem hajlandó se orvoshoz, se gyógyszertárba menni. Fél attól, hogy elkap valami egyéb kórokozót ezért, ha valami betegség szegezi őt ágyhoz, mindig a neten böngész utána, hogy mi baja lehet, és a környezetétől kéreget össze orvosságot. Ezzel csak két baj van. Az első és súlyosabb, ha rosszul diagnosztizálja magát és a kezelés félresikerül. A másik, nem biztos, hogy a megfelelő kúrát tudja végezni a kölcsön orvosságokkal. Erre azt tanácsoltam neki, hogy használjon egy web patikát, ahol a gyógyszerek széles skáláján tud válogatni. A mai internetes boltok, már kifogástalanul működnek, így a vásárló hiánytalanul kapja meg a megvásárolt termékét. Ma már minimális annak az esélye, hogy átvernék a vásárlót, főleg egy gyógyszereket értékesítő oldalon. Erre egy olyan történetet mesélt el, ami tényleg félelmetes.

Egy ázsiai kisebb országban történt. Egy szintén online elérhető áruház termékei közt fellelhető volt, több európai készítményű, gyógyszer. Közel az eredeti ár negyedéért árulta a web shop. Fejlődő országokban, a gyógyszer hatalmas kincs, így többen vásároltak nagy mennyiségben az oldalról készítményeket, melyeket az utcán, mint nálunk a drogot szórták tovább. Hamar tele lett a korház különböző mérgezéses betegségekkel, mert kiderült, hogy a  készítmények nem eredetiek, van amelyik szinte semmit nem tartalmazott, de a többségük valami összepancsolt dolog volt…

Valóban elég rémes sztori, bár az internetes újságokban nem túl sok valós, legalábbis ferdítenek a valóságon, hogy az olvasó kattintson. Magyarországon ez biztos nem fordulna elő, főleg egy ellenőrzött oldalon. Én bátran buzdítok bárkit, hogy használja a web shopokat, mert sok időt és energiát tud spórolni az ember!