Elgondolkodtam a hírek kapcsán egy minőségi multi babakocsi vásárlásán

Van ugyan TV-nk a barátommal, de egy pár éve nagyjából már csak arra használjuk, hogy a laptopot rácsatlakoztassuk és filmezzünk, valamint a híreket nézem meg minden este. Mióta babát várok és egyre nehezebben tudok mozogni, többször foglalom el magam filmnézéssel vagy érdekes műsorokkal. Egyik este a hírekben arról volt szó, hogy a városunkban nagyon nehéz babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedni, mivel sok lépcső nincs rámpával felszerelve, vagy még mindig sok a magas lépcsős tömegközlekedési eszköz, ahova babakocsival vagy tolószékkel lehetetlen feljutni. Ennek javítása érdekében forgalomba hoznak több alacsonypadlós buszt.

Ez a téma engem mostanában érthetően elég érzékenyen érint. Amikor csak gyalog járok a városban, akaratomon kívül is arra figyelek, hogy merre tudom majd könnyebben tolni a babakocsit és hogy tudok majd zökkenőmentesen közlekedni a babámmal. Nem sok babacuccot szereztünk be egyelőre, egyrészt babonából, másrészt spórolás céljából, harmadrészt nem akartuk tudni a baba nemét, így egyelőre színekben sem tudunk gondolkodni. Egy-két örökölt holmink van a szüleinktől, ezeket persze megtartjuk és biztosan nagy hasznát vesszük majd.

Most azonban elgondolkoztatott ez a hír és nem hagyott nyugodni. Ha valamire nem sajnálom a pénzt, akkor az a babakocsi, hiszen nagyon fontos szerepet fog játszani mind a baba, mind a mi életünkben. Nem akarom növelni a közúti baleset esélyét azzal, hogy nem megfelelő babakocsit vásárolunk. Nagyon fontos szempont az is, hogy a kocsi kényelmes legyen a babának, és bőrbarát anyagokból készüljön. Leginkább egy multifunkciós, úgynevezett multi babakocsi lenne kedvező, mert azt több mindenre és több évig is lehet használni.

Meg se vártam a híradó végét, máris leültem a laptophoz babakocsis webshopokat keresgélni. Találtam is egyet, mégpedig a babakocsik.hu-t. Teljesen vérszemet kaptam, ahogy azokat a gyönyörű, ízléses babakocsikról készült képeket nézegettem az oldalon. Csorgott a nyálam, amikor elolvastam, hogy miféle csodákra képesek ezek a multi babakocsik. Nem túlzok, ha azt mondom, mindegyik babakocsira egyesével rákattintottam az oldalon és elolvastam a leírását.

A multi babakocsi világa teljesen magával ragadott. Az is befolyásolt, hogy ez egy internetes webshop, ahol 100.000 Ft értékű vásárlás felett ingyenesen házhoz szállítják a terméket. Ez nagyon előnyös, mivel én már nem vezetek, a párom pedig a boltok nyitvatartási idejében dolgozik, így el se tudnánk menni személyesen babakocsit vásárolni. Ezen a webshopon hatalmas volt a választék. Sok kategóriát és különféle márkákat lehet megtalálni a babakocsikon belül.

Kénytelen voltam mégis egyetlen multi babakocsi mellett megállapodni, mégsem vehettem meg mindet. A Mutsy márkájú babakocsik nagyon meggyőzőek voltak. Ezeknek a daraboknak ráadásul a külseje és a színvilága is semleges, így nem lesz baj, hogy nem tükrözi a baba nemét. A Mutsy Nio 2 az 1-ben multifunkciós babakocsi sportbabakocsiként és mózeskosárral is használható, akár a baba 4 éves koráig is. A légáteresztő kupolán van egy kihajtható napellenző.

Ha a baba már tud ülni, a mózeskosár kicserélhető sport ülőrészre, amit előre vagy hátrafelé nézve is fellehet szerelni. Az ülés akár vízszintesig dönthető, a lábtartója is állítható. Ezzel az üléssel együtt is össze lehet hajtani a multi babakocsit. Ezen kívül a tolókar magassága is állítható, hogy kényelmesen, mindenki számára egyénre szabható legyen. Az első kerekek 360 fokban forgathatóak, úgyhogy ezzel a babakocsival nagyon könnyen lehet manőverezni. Ráadásul egy nagy, praktikus bevásárlókosár is található a kocsi alján.

Szerencsére a párom is nagyon elégedett a választásommal. Láttam, ahogy titokban tologatja, amikor azt hitte, nem nézek oda. Bevallom, nagyon jól áll neki. Alig várom, hogy a kisbabánk is kipróbálhassa az új szerzeményt.