Az unokaöcsém kedvenc biciklije

Egy online hírszolgáltatónál dolgozom, mint újságíró. Szeretem ezt a munkát, mert mindig új kihívásokkal kell szembenéznem, sokat járunk ki hírek után „nyomozni”, szóval nem unatkozom. Már jó pár hónapja nálam lakik az unokaöcsém, Hunor, mert a nővérem, aki egyedül nevelte őt, egy baleset miatt kórházba került és kómában fekszik odabent. Ebben a nehéz helyzetben teljes erőbedobással kell azon lennem, hogy a kisfiú minden támogatást megkapjon tőlem. Közeledett a karácsony és tudtam, hogy ez egy fájó pont lesz mindkettőnk életében, hisz ez lesz az első ünnep, amit a nővérem nélkül töltünk mindketten. Igyekeztem minden nap elterelni a gyerek figyelmét a szörnyűségről és ahova csak tudtam, elvittem magammal, hogy lehetőleg ne legyen sokat egyedül. Az őszi szünet nagy részét is bent töltötte velem a munkahelyemen, vagy Hunor legjobb barátjánál, Flórinál és a szüleinél, Vivinél és Donátnál. Hunor és Flóri az óvoda óta szoros barátságot ápolták egymással, és annak ellenére, hogy az én lakásom nagyon messze volt az övékétől, sokszor vittem át Hunort hozzájuk és Flóri is akkor jött hozzánk, amikor csak akart.

Az egyik ilyen itt alvásnál Flóri hozta magával az új biciklijét is, amit szülinapjára kapott a szüleitől. Hunor teljesen odavolt a járgányért, régen neki is volt egy kerékpárja, de azt már kinőtte és azóta nem kapott újat. Mikor Hunor és Flóri elvonultak a szobába játszani, gondoltam egyet és felhívtam Vivit, hogy megkérdezzem tőle, hol vásárolták a biciklit. Megkapta tőle a weboldal címét, de közben a munkahelyemről kerestek, hogy meg kell írnom még aznap kettő cikket. Mivel a gyerekek szépen eljátszottak bent a szobában, nekiálltam dolgozni, de a hírek szerkesztése közben rákerestem a neten a Vivi által ajánlott Játék webshop oldalára, ahol igen nagy választék fogadott gyermek kerékpár címszó alatt. Külön volt szedve életkorra lebontva, hogy milyen kerékpárok kaphatóak, így könnyű volt kiválasztani a 8 éves unokaöcsémnek való cangát. Tudtam, hogy odavan Pókemberért és pont volt egy Pókemberes bicikli, ami tökéletes választás volt az ő számára. A termék leírását böngészve megbizonyosodhattam róla, egy igen masszív, tartós vázzal rendelkező bicikliről van szó, remek gumikerekekkel és ergonomikus üléssel. Bátran rendeltem meg, hisz az alapos tájékoztatás mellett az ára is nagyon kedvező volt. Biztos voltam benne, hogy tetszeni fog Hunornak a meglepetés.

Mivel a megrendelt termék értékhatár felett volt, a kiszállítást ingyenesen biztosították. A GLS futárszolgálattal hamar megkaptam a biciklit. Amíg Hunor iskolában volt, összeszereltem a gyermek kerékpárt és beállítottam a szobájába, hogy ha bemegy, rögtön megláthassa. Flóri aznap is nálunk aludt és ismét biciklivel érkezett. Kíváncsi voltam Hunor reakciójára, mikor meglátja a sajátját, így vele mentem, mikor elindult a szobája felé. Hihetetlen örömben tört ki, mikor észrevette a szoba közepén álló járművet, azt se tudta, hogy először odarohanjon és ráüljön, vagy inkább hozzám, hogy megöleljen. Flóri is körbejárta a bringát és elismerését fejezte ki, mikor csak ennyit mondott: “Király!” A srácok azonnal ki akarták próbálni az új bicajt, ezért lementünk a közeli parkba. Egy közös bringatúra után fáradtan és éhesen értünk haza, gyorsan összedobtam valami vacsit a gyerekeknek, aztán hagytam őket tévézni. A munkám megint elvette a szabadidőmet, mert az egyik kollégám felmondott, ezért az ő híreit is nekünk kellett megírni, így az estémet megint a gép előtt töltöttem. Még szerencse, hogy a fiúk ilyen jól viselkednek, nem tudom mit kezdenék két rosszcsonttal a lakásban.

Másnap reggel az iskolába is biciklivel indultak el a gyerekek és én is elővettem a sajátomat, hogy elkísérjem őket. Elég régen ültem kerékpáron, ezért igencsak elszoktam annak használatától, de hamar belejöttem szerencsére. Az iskolaudvaron, a bringák lelakatolása közben többet is odajöttek Hunorhoz és megcsodálták az új bicaját. jó volt örömöt szerezni a kis unokaöcsémnek, köszönöm a Játék Webshopnak, hogy ilyen csodás ajándékot vehettem neki!